Stoeltjesproject

In 2018 is Astrid Vlasman naast haar papierenschilderijen begonnen met het maken van stoeltjes van papier-maché. Tussen de bedrijven door werd er af en toe een stoel gemaakt van tuindraad, schilders tape en papier-maché van ong. 15 cm hoog. Zo ontstond er in de loop van tijd een hele serie kleine stoeltjes waarvan er geen één gelijk is. De modellen ontstaan intuïtief, het zijn herkenbare modellen maar ook fantasiestoelen. Tijdens het drogingsproces trekt het stoeltje scheef waardoor het zijn eigen karakter krijgt. Het worden onhandige, stuntelige objecten die samen met elkaar een sterk stoelenlegertje vormen.

Het project is nog steeds gaande. Er ontstaan telkens weer nieuwe exemplaren die onderdeel worden van de groep. De stoeltjes worden niet los verkocht maar kunnen wel geadopteerd worden. Na betaling krijgt diegene die zich over een stoeltje ontfermt een naambordje onder de zitting, een foto met het stoeltje en regelmatige updates over de plaats van het stoeltje in nieuwe installaties

geadopteerde stoel
Atty Kingma met haar stoel.

De foto's zijn gemaakt door Alicia Fernández Solla.

stoel

stoel

stoel

stoel

stoel

stoel

stoel

 

 

Kamerplanten

kamerplanten project

Voor het Textielfestival in Leiden in 2020 is Astrid Vlasman gevraagd om samen met de vereniging Merkwaardig een borduurproject neer te zetten. De bedoeling is dat iedereen zijn eigen kamerplant in pot borduurt. Voor dit borduurproject wordt ook iedereen die dit leuk vindt uitgenodigd om mee te doen; jong, oud, ervaren en onervaren. Mensen kunnen zich laten uitdagen door de plant die altijd maar in de hoek van de kamer staat. Dit kan met draadjes vast worden gelegd op doek. Iedereen mag ook een eigen plant fantaseren. Het resultaat is altijd goed. Het gaat juist om de diversiteit en alle borduursteken (ook zelfverzonnen) zijn toegestaan. Zelfs onaffe pogingen worden meegenomen in de grote installatie in de Pieterskerk in Leiden.

Voor de spelregels zie folder [pdf].

kamerplanten